Geodetsko društvo Herceg Bosne u Kupresu je održalo Godišnju skupštinu. Uz članove Društva u radu Skupštine sudjelovali su i gosti iz RH.

U radnom dijelu podnesena su i usvojena: izvješća o radu i izvješće o financijskom poslovanju u proteklom razdoblju te program rada i proračun za iduću godinu.

Također je usvojeno i izvješće o radu Fondacije za stipendiranje studenata geodezije i geoinformatike. U obraćanju, predsjednik Ivan Lesko je istaknuo da je tijekom protekle godine Društvo nastavilo pozitivan trend rasta i razvitka, zahvalio članstvu na potpori i suradnji, te izradio nadu u uspješan rad Društva u budućnosti.

Rad Fondacije za stipendiranje studenata karakterizira uspješno okončan natječaj za nove stipendiste, te dva uspješno potpisana ugovora.

Radni dio Skupštine završen je predstavljanjem dvobroja Godišnjaka 2015. - 2016. koji je ponovno tiskan u boji te kvalitetnim sadržajem prati rad Društva u protekle dvije godine i događaje iz struke.

Drugi dan skupštine obilježili su kao i uvijek do sada edukativni, sportski i zabavni sadržaji. U edukativnom dijelu sudionicima su prezentirane aktivnosti koje trenutačno provodi Federalna uprava za geodetske poslove i imovinsko-pravne poslove.

Aktivnosti je prezentirao gospodin Željko Obradović njezin ravnatelj. On je posebno istaknuo projekt “Registracija nekretnina”, te projekt Izgradnja kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u BiH” – CILAP, te nastavak rada na Zakonu o izmjeri i registraciji nekretnina. U drugoj prezentaciji prezentirane su aktivnosti koje provodi Državna geodetska uprava RH koje je prezentirao Antun Vidaković zamjenik ravnatelja.

U trećoj prezentaciji Zdravko Prka održao je prezentaciju o vještačenju. Naslov prezentacije bio je “Vještačenje - očekivanja i stvarne mogućnosti” u kojem je detaljno pojasnio cijeli postupak vještačenja s naglaskom na katastarski plan i način na koji on nastaje. Također je prezentirao nekoliko primjera s kojima se susreo u dugogodišnjoj praksi. Članovi Društva i njihovi gosti su se družili uz sportska nadmetanja pikado, stolni tenis, boćanje i turnir u beli koji je zamijenio nogomet zbog loših vremenskih uvjeta. Održana je i svečana večera s plesom i tombolom.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok