Foto: Tomislavcity

Središnji dio tradicionalne duhovno-kulturne manifestacije "Dani sv. Nikole Tavelića" proslavljen je jučer misnim slavljem ispred spomen bazilike u Tomislavgradu.

Glavna svečanost ove tradicionalne manifestacije, koja se održavala od 30. lipnja, započela je svečanom procesijom tomislavgradskim ulicama s kipom sv. Nikole Tavelića koji je nosila Hajdučka družina "Mijat Tomić".

Uz mnogobrojne hodočasnike, na procesiji su sudjelovali i brojni uzvanici, svećenici, časne sestare i kulturno- umjetnička društva.

Župnik fra Slaven Brekalo zaželio je dobrodošlicu svim gostima, a posebno je pozdravio trojicu svećenika iz duvanjskog kraja; fra Peru Čuića i fra Filipa Sučića koji su u misiji u Africi proveli više od 30, a fra Ante Kutleša 40 godina svećeničkog zvanja.

Misno slavlje predvodio je Miljenko Šteko, provoncijal Hercegovacke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije koji je u nadahnutoj propovijedi govorio o poštivanju obitelji kao simbolu kršćanske vjere, te o čestitosti ljudi.

Prigodne riječi zahvale uputio je i gvardijan franjevačkog samostana u Tomislavgradu fra Sretan Ćurčić.

Nakon misnog slavlja uslijedilo je narodno veselje i kulturno-zabavni program tijekom kojeg je nastupila glazbena grupa Dalmatino i KUD "Cvijet" iz Jastrebarskog.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok