U župama Bos. Grahovo i Drvar i ovog će se ljeta, po treći put za redom, održati kampovi za djecu i mlade koji će biti i međunarodnog karaktera.

Najprije će se u župi Bos. Grahovo od 16. do 20. srpnja održati dječji ljetni kamp za djecu uzrasta osnovne škole. Očekuje se sudjelovanje 30-ak djece iz župa Drvar i Bos. Grahovo, ali i nekih susjednih župa.

Kamp će se održati na otvorenom, u dvorištu župne crkve sv. Ilije proroka u selu Obljaj, i bit će duhovnog, edukativnog, radnog i sportsko-rekreativnog karaktera, uz vodstvo animatora.

Sredinom srpnja u kraći posjet Bos. Grahovu dolazi  skupina mladih talijanskih volontera iz okolice Trevisa koji žele nastaviti suradnju s ovim krajem nakon dvogodišnjeg volonterskog iskustva u Bos.Grahovu.

Potom će u župi Drvar, od 1. do 10. kolovoza u posjetu biti skupina mladih Talijana iz Trenta, grada na sjeveru Italije. Oni će  s domaćim mladima iz Drvara također imati iskustvo zajedničkog druženja i upoznavanja uz rad, molitvu, izlete i rekreaciju.

U Drvaru se još uvijek pamti posjet skupine od 60 mladih Španjolaca iz Madrida koji su u ljeto 2015. bili u ovom gradu, i zajedno s domaćim mladima iz župe upriličili jednotjedno druženje.

Drvar i Bos. Grahovo pridružuju se i ovo ljeto brojnim župama, redovničkim zajednicama i udrugama u BiH i Hrvatskoj koje organiziraju duhovno-rekreativne kampove, nudeći djeci i mladima koristan sadržaj otimajući ih tako od „praznine“ ljetnih praznika.

(Župa Drvar)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija