Općinska služba za civilnu zaštitu u cilju poduzimanja preventivnih mjera zaštite od prostornih požara obraća se građanima sa slijedećim priopćenjem:

S obzirom da svake godine u ljetnom razdoblju zbog visokih temperatura i suše na prostoru općine Tomislavgrad izbije veliki broj prostornih požara, koji se često prošire i na visoke šume i ugroze naseljena mjesta te pričine značajne materijalne štete, pozivamo građane općine Tomislavgrad da ne pale vatru na otvorenom prostoru (strništa, korov i sl).

U slučaju pojave požara građani su dužni sami pristupiti gašenju početnih požara, a ako se požar ne može ugasiti bez opasnosti za sebe i druge osobe, potrebno je što prije pozvati vatrogasno društvo na broj telefona 352-123, policiju na broj telefona 352-122, županijski Operativni centar na broj telefona 200-965 i općinski Operativni centar civilne zaštite na broj telefona 356-449.

Za građane koji se ne budu pridržavali županijskog Zakona o zaštiti od požara, Zakona o šumama i općinske Odluke o uvjetima i načinu spaljivanja suhe trave, korova, raslinja i biljnih otpadaka predviđene su novčane kazne u iznosu od 100,oo KM do 3000,oo KM.

Priopćeno je iz općine Tomislavgrad.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija