Otvaranje konzulata Republike Hrvatske u Livnu i Vitezu omogućit će hrvatskim državljanima u Bosni i Hercegovini da lakše rješavaju administrativna i konzularna pitanja te stvoriti preduvjete za njihovo adekvatnije sudjelovanje u izbornom procesu u Hrvatskoj – izjavio je za Fenu veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio.

Predsjedništvo BiH je na jučerašnjoj sjednici dalo suglasnost za otvaranje konzulata Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Vitezu i Livnu.

- Za vrijeme prošlih izbora u Hrvatskoj zaključeno je kako način organizacije izbora u BiH, samo u diplomatskim predstavništvima u Sarajevu i Mostaru, nije adekvatan pa se na ovaj način hrvatskim državljanima olakšava sudjelovanje na izborima u Hrvatskoj, kao i rješavanje svih njihovih zahtjeva iz upravnopravnih postupaka – pojašnjava veleposlanik Del Vechio.

Po njegovim riječima, u tijeku je procedura za iznalaženje odgovarajućeg prostora za smještaj konzulata u Livnu i Vitezu i već su obavljeni razgovori s načelnicima tih općina. Prikupljaju se ponude koje zadovoljavaju propisane uvjete za smještaj konzularnih predstavništava, a shodno proceduri vrlo brzo će biti donijete konačne odluke o tomu.

- Radit će se po ubrzanoj proceduri kako bismo što prije otvorili oba konzulata – izjavio je za Fenu veleposlanik Ivan Del Vechio.

Uz veleposlanstvo i konzularni odjel u Sarajevu Republika Hrvatska u BiH ima generalne konzulate u Mostaru, Tuzli i Banjoj Luci.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija