Na sjednici županijskog stožera Civilne zaštite održanoj 20. srpnja 2017. godine donesen je Zaključak kojim se zabranjuje uništavanje suhe trave, korova, raslinja i strništa paljenjem vatre na otvorenim prostorima, poljoprivrednom zemljištu, pašnjacima i izletištima, sve to u vrijeme sazrijevanja i žetve žitarica i drugih poljoprivrednih kultura, odnosno usjeva, dok radovi u žetvi i sakupljanju ne završe ili dok ne prestane primjena ovog Zaključka.

Zabranjuje se i paljenje biljnih ostataka u usjevima nakon žetve i prikupljanja drugih poljoprivrednih kultura, paljenje trave i korova uz javne prometnice te loženje vatre i spaljivanje noću na otvorenom prostoru i po vjetrovitom vremenu.

Prekršitelj zabrane iz članka 1. ovog Zaključka sankcionirat će se shodno važećim propisima i to novčanom kaznom:

od 500,00 KM do 1.500,00 KM fizička osoba,

od 500,00 KM do 2.000,00 KM odgovorna osoba u pravnoj osobi,

od 5.000,00 KM do 10.000,00 KM pravna osoba.

Nadzor nad provedbom ovog Zaključka vršit će Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, mjerodavne inspekcijske i općinske službe.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija