Osnovna škola Ivana Mažuranića u Tomislavgradu ovih je dana primila vrijednu donaciju telekomunikacijske mrežne opreme, prije svega zahvaljujući nesebičnom angažmanu Ivana Kovačevića iz Zagreba, rodom iz Srđana, inače bivšem učeniku ove škole.

Prve kontakte Ivan je ostvario s općinskim načelnikom Ivanom Vukadinom u travnju ove godine kada je upravo najveća škola u našoj općini odabrana za instaliranje ove vrijedne opreme. U suradnji s nastavnicom informatike Marinom Livaja analizirane su potrebe škole, trenutna situacija, na osnovu čega je izrađeno tehničko rješenja, dizajn mreže i, na kraju,  specifikacija potrebne opreme i alata.

Oprema je skupljena s više različitih strana, u akciji je sudjelovalo više različitih dobrotvora svatko na svoj način i svatko iz svoje domene djelovanja.

Pasivnu mrežnu oprema organizirala je firma Supranet iz Zagreba, kompletnu opremu je iskonfiguriraro Anđelko Begić, dio opreme dostavio Blažimir Kovačević, veliki doprinos u isporuci imao je Ivica Milić, dok je Ivan Kovačević  nabavio aktivnu mrežnu opremu i sve povezao u jednu zajedničku cjelinu. Ovdje svakako treba spomenuti nastavnicu informatike Marinu Livaja koja je svojim angažmanom i susretljivošću uvelike doprinijela uspješnoj realizaciji cijele akcije.

Oprema je dostavljena u dva navrata s obzirom da nije bilo moguće u jednom navratu opremu dovesti iz Zagrebe. U prvoj fazi je kamionom dostavljen mrežni ormar, a ovih dana je dovezen ostatak aktivne mrežne opreme. Sva je oprema iskonfigurirana i spremna za instalaciju i puštanje u rad, a popis opreme i odrađenih aktivnosti možete naći u pripadajućem pdf fileu. Sljedeći korak bi bio izrada strukturnog kabliranja i instalacija opreme sukladno shemi spajanja što će škola odraditi u suradnji s predstavnicima općine Tomislavgrad,

Ukoliko bude potrebe za mojim angažmanom na poslovima instalacije slobodno možete na mene računati, kazao je Ivan Kovačević, poručivši na kraju i kako će se vrlo rado odazvati i sličnim budućim akcijama.

U ime općine Tomislavgrad, učenika i zaposlenika OŠ Ivana Mažuranića, Ivana Kovačeviću i  svima ostalima koji su na bilo koji način sudjelovali najiskrenije zahvaljujemo na ovoj vrijednoj donaciji i uloženom trudu kod njene provedbe.

Priopćeno je i općine Tomislavgrad.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok