U posljednje vrijeme na području HB županije suočeni smo s pojavnom velikog broja poraža, s tim u svezi skrećemo pozornost građanima da ne pale vatru na otvorenom prostoru, da u slučaju izbijanja početnog požara sami pokušaju ugasiti požar, a ako se požar ne može ugasiti ili staviti po nadzor bez opasnosti za sebe i druge osobe da izvjeste vatrogasno društvo na broj telefona 123, policiju na broj 122 ili Županijski operativni centa Civilne zaštite na broj 200 965.

Navodi se u priopćenju iz MUP-a HB županije.

U proteklom periodu djelatnic PP Livno na temelju članka 348. Pravilnika o načinu vršenja poslova službe javne sigurnosti podnijeli su dvije prekršajne prijeve i to protiv G. P rođen 1984.godine u Livnu zbog toga što je dana 24.07.2017 godine oko 20,00 sati u mjestu Dobro, Livno,  vršio spaljivanje suhe trave, a da tom prilikom nije poduzeo odgovarajuće mjere opreza, osigurao odgovarajuće mjere, te poduzeo mjere zaštite sukladno propisima zaštite od požara. O

Ovakvom radnjom prijavljeni je počinio prekršaj po čl 06 i 10 kažnjivo po članku 12. Stavak 1 i točka 6. Odluke općinskog vjeća Livno o uvjetima i načinu spaljivanja suhe stave, korova, raslinja na području općine Livno.

Prekršajna prijava je podnesena i protiv I.R. rođen 1961.godine u Livnu, što je dana 03.08.3017 godine oko 11,20 sati zbog opasnosti od požara koji je prijetio njegovom imanju, zapalio vatru na otvorenom prostoru i na taj način uništavao suhu travu, korov, raslijnje i strništa.

Opisanom radnjom prijavljeni je počinio prekršaj iz čl. 1. stavak 1. kažnjivo po članku 4. stavak1. Zaključka stožera CZ HB županije broj broj 3,3/17 od 28.07.2017 godine.

Navodi se iz MUp-a HB županije.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija