Jučer je svečano otvorena i blagoslovljena redovnička kuća i centar za socijalno ugrožene osobe "Dom Milosrđa Božjeg" u Bukovici.

Uz nazočnost brojnih svećenika, časnih sestara i njihovih uzvanika, kuću je blagoslovio mjesni biskup mons. Ratko Perić. Piše Tomislavcity.

- Neki prostori i datumi znače nam puno jer su drukčiji od ostalih. Takav je i ovaj današnji spomendan utemeljenja naše Provincije u koji smo se okupili ovdje na bukovičkom proplanku za slavlje blagoslova novoizgrađene redovničke kuće i centra za pomoć žrtvama nasilja i socijalno ugroženim osobama. Iako su u franjevačkom samostanu i župi Tomislavgrad sestre prisutne od 1953. godine, ovo je prva kuća naše Provincije u ovom dijelu mjesne Crkve - rekla je u pozdravnom govoru sestra Provincijalka Zdenka Kozina, koja se prisjetila cijeloga tijeka nastanka ove kuće i svih koji su sudjelovali u njezinoj izgradnji - od začetne ideje prije pet godina pa sve do danas kada je službeno otvorena.

Svoje divljenje vjeri i hrabrosti časnih sestara izrazio je i biskup mons. Ratko Perić. On se u nadahnutoj propovijedi osvrnuo na zakone svijeta koji štite zlo i krše Božje zakone ljubavi tako što uništavaju i ubijaju život.

- Zato se radujem ovoj kući, "Kući Milosrđa" koja će zaštititi one najmanje, nezaštićene i obespravljene. Svojim djelima, prilozima i dobrim nakanama mi ovdje gradimo stanove vječne jer je duša je vrijednija od tijela, vječnost od vremena, Bog od čovjeka. Sestre, čestitam vam na ovom projektu i zbilja vas podržavam jer ste u službi života! - između ostaloga je rekao otac biskup.

Na koncu svečanosti, riječi zahvale uputila je sestra Provincijalka Zdenka Kozina.

- Ova kuća neće služiti samo sestrama već i djeci i potrebnima koji će ovdje imati oazu sretnog odrastanja. U vrijeme kada se brojni samostani i crkve diljem Europe zatvaraju, ovdje u blizini Franjine crkve podigosmo ovaj dom s nakanom da budemo znakom nade i ohrabrenja, znakom Božanskog Milosrđa, sudjelujući tako u podizanju živih Božjih hramova na zemlji - kazala je sestra Zdenka.

Po završetku misnoga slavlja, sestre su uz pomoć osoblja svadbenog salona "Lovro" iz Bukovice sve svoje goste počastile ručkom.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok