U sklopu komunalnog uređenja grada na novom kolodvoru u Tomislavgradu postavljeni su 'pametna klupa' i solarni reklamni panel.

Klupa je moderan i energetski neovisan proizvod, koji se napaja energijom preko solarnog panela. Klupa posjeduje dva USB priključka za punjenje mobilnih uređaja i vlastitu LED rasvjetu, a u unutrašnjosti klupe nalazi se wi-fi ruter koji omogućava korisnicima pristup internetu.

Predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrad Luka Krstanović kazao je da tomislavgradska općina nastavlja s aktivnostima koje za cilj imaju brendiranje Tomislavgrada na nacionalnoj i europskoj karti.

"Da bi brendiranje bilo maksimalno efikasno i u kvantitativnom, i u kvalitativnom smislu, aktivnosti koje Općina realizira primarno su usmjerene na projekte koji afirmiraju energetsku efikasnost i klimatsku pismenost. Posebno ističem klimatsku pismenost, i u tom kontekstu treba promatrati naša nastojanja da kroz projekt 'pametne klupe' i solarnog panela ove godine educiramo i animiramo prije svega mlade, jer time angažirano radimo na njihovom klimatskom i ekološkom opismenjivanju", kazao je Krstanović.

Po njegovim riječima, ovakvi projekti na praktičan i u prostoru vidljiv način promoviraju ekološki osviješteno ponašanje te imaju veliko edukativno značenje.

"Zadovoljstvo mi je da naš grad pametno planira i radi u skladu sa strateškim ciljevima EU, gdje je očuvanje životne sredine jedna od temeljnih vrijednosti. Svake godine nastojimo realizirati nešto novo i inovativno što će poboljšati uvjete boravka gostiju na području naše općine", istaknuo je Krstanović.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija