Darinko Mihaljević, Jakov Perković, Ivica Brešić

Hrvatska lista za Livno, čiji je predsjednik Jakov Perković, uputila je jučer otvoreno pismo Darinku Mihaljeviću, predsjedniku OO HDZ BiH Livno i ministru MUP-a HBŽ i Ivici Brešiću, predsjedniku ŽO HDZ BiH i ministru u Vladi HBŽ.

Pismo prenosimo u cijelosti.

U nastavku prekinute sjednice Općinskog vijeća Livno, održane 09.10.2017., vijećnici koalicije HDZBIH–SDA, odbili su prijedlog Hrvatske liste za Livno, da se u dnevni red sjednice uvrsti: „Usvajanje Zaključka kojim se od MUP-a Hercegbosanske županije traži informacija u svezi istrage oko nestale arhive HVO-a“, a što je njihovo legalno i legitimno pravo, ali se opravdano postavlja pitanje njihova motiva zašto su glasovali protiv prijedloga Hrvatske liste za Livno, jer je u pitanju sigurnost više tisuća hrvatskih branitelja, zbog nezakonitog otuđenja arhive HVO-a, izdavanja lažnih potvrda o okolnostima stradavanja Muslimana u ratu, krivotvorenja službenih dokumenata MUP-a HBŽ, koji su potpisani krivotvorenim potpisom policijskog komesara i kao takvi dostavljeni Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, koji su poslužili za podizanje optužnica protiv hrvatskih branitelja za udruženi zločinački pothvat u Livnu.

Klub vijećnika SDA je glasovao protiv predložene dopune dnevnog reda kako bi zaštitio Seada Hadžijahića, predsjednika ŽO SDA i predsjednika Općinskog vijeća, a koji je više puta lažno optuživao hrvatske branitelje za progon, mučenja, ubijanja i zatvaranja muslimana u logore u Livnu. Drugi motiv je zaštita Jasenka Tufekčića, dopredsjedatelja Doma naroda PF BiH i člana Predsjedništva SDA BiH i drugih članova SDA, koji su lažno svjedočili pred haškim istražiteljima protiv hrvatskih branitelja, na temelju kojih su branitelji lažno optuženi za udruženi zločinački pothvat.

Gospodine Darinko Mihaljeviću i Ivica Brešiću, otvorenim pismom, Hrvatska lista za Livno vas poziva, da odgovorite hrvatskim braniteljima koji su motivi HDZ BiH da zloupotrebljava vijećnike u Općinskom vijeću, kako bi štitili počinitelje teških kaznenih djela koji rade u MUP-u HBŽ. Hrvatska lista za Livno zna tko su počinitelji kaznenih djela koji rade u MUP-u, znamo imena osoba koje su sudjelovale u otuđenju arhive HVO-a, znamo koji je ministar izdavao lažne potvrde o okolnostima stradavanja muslimana u ratu, znamo tko je krivotvorio službene dokumente MUP-a HBŽ i potpis policijskog komesara i krivotvorenu dokumentaciju dostavljao Državnoj agenciji za istragu i zaštitu, na osnovu kojih su podizane optužnice protiv hrvatskih branitelja za udruženi zločinački pothvat.

Hrvatska lista za Livno ima dokaze da MUP Hercegbosanske županije, prikriva teška kaznena djela, čiji su počinitelji pripadnici MUP-a HBŽ. Gospodine Mihaljeviću i gospodine Brešiću, vi obnašate visoke političke dužnosti u HDZ BiH, a istovremeno ste ministri u Vladi HBŽ. Na raspolaganju imate policijsko-pravosudni sustav za otkrivanje počinitelja kaznenih djela i nemate više pravo skrivati se iza odluka Općinskog vijeća Livno, kako bi zaštitili vama poznate osobe iz MUP-a, a koje su počinitelji teških kaznenih djela. Vašom šutnjom, a nakon teških optužbi na račun MUP-a, vi preuzimate odgovornost na sebe za prikrivanje korupcije i kriminala u kome sudjeluju visoko pozicionirani dužnosnici policije i pravosuđa, čime ugrožavate živote i imovinu svih ljudi koji žive u Livnu i Hercegbosanskoj županiji.

U protivnom, privedite Jakova Perkovića, predsjednika Hrvatske liste za Livno, te ga optužite za kaznena djela lažno prijavljivanje, davanje lažnog iskaza i uznemiravanja javnosti ili odstupite sa svih dužnosti u stranci i Vladi Hercegbosanske županije, jer niste sposobni i stručni otkriti počinitelje teških kaznenih djela koji rade u MUP-u HBŽ. Gospodo ministri i stranački dužnosnici, vi ste na redu.

Stoji u otvorenom pismu Hrvatske liste za Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok