Udruga HVIDR-a HVO HB Tomislavgrad poziva sve svoje članove i branitelje koji nisu članovi Udruge, a imaju riješen status ratnog vojnog invalida (RVI), da se jave u prostorije Udruge.

Svrha poziva je reguliranje članstva uz reevidenciju i upis novih članova s korigiranjem nove članarine.

Odlukom Predsjedništva Udruge HVIDR-a HVO HB Tomislavgrad, članarina je za sve ista i iznosi 5 KM.

Za određene korekcije svi članovi Udruge su dužni ispuniti novi formular koji se nalazi u Općinskoj službi za pitanje branitelja, dok se postupak učlanjenja vrši u prostorijama Udruge HVIDR-e HVO H-B Tomislavgrad smještenim u Ulici kralja Zvonimira (zgrada Skupštine HBŽ).

Prema statutu, članom Udruge HVIDR-a HVO HB Tomislavgrad može postati hrvatski ratni vojni invalid iz Domovinskoga rata kojem je status RVI priznat drugostupanjskim rješenjem o invalidnosti FBiH  s tim da je ta invalidnost posljedica rane ili ozljede koju je zadobio u Domovinskom ratu, kao zatočenik u zatvoru ili naprijateljskom logoru u Domovinskom ratu i kojem je organizam oštećen zbog bolesti, a bolest, pogoršanje bolesti, odnosno pojava bolesti neposredna je posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu.

Za sve članove u tijela Udruge (Predsjedništvo, Nadzorni odbor i Sud časti), postupak učlanjenja se mora obaviti u roku od mjesec dana i obvezan je, dok za ostale članove postupak reevidencije vrijedi do šest mjeseci.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok