Foto: Mandino selo

U organizaciji tomislavgradskoga ogranka Matice hrvatske preksinoć je u Tomislavgradu, u punoj dvorani Skupštine Hercegbosanske županije, upriličeno predstavljanje najnovije knjige sveučilišnoga profesora i saborskoga zastupnika HDZ-a Miroslava Tuđmana “Druga strana Rubikona – Politička strategija Alije Izetbegovića”, u kojoj su na osnovu brojnih izvornih dokumenata analizirani motivi i vrijednosti političke filozofije bivšeg predsjednika Predsjedništva BiH i predsjednika SDA te strateški ciljevi kojima je težio cijeloga života.

Uz autora knjigu su predstavili sveučilišni profesor Marko Tokić te novinar i publicist Mate Kovačević. Piše www.mandino-selo.com.

Program su uveličali članovi i članice pjevačke skupine Matice hrvatske koji su otpjevali tri skladbe, predvođeni profesoricom Kristinom Boras.

Predstavljači su između ostaloga naglasili i kako je ova knjiga riznica dokumenata koja potvrđuje važnu ulogu koju je Republika Hrvatska odigrala u proteklom Domovinskom ratu u obrani BiH, čime je srušen i mit o podjeli BiH, te kako je ovo kapitalno djelo koje razgrće debele laži rata i poraća, koje može pomoći i u budućem (pre)ustroju održive BiH u kojoj bi sva tri konstitutivna naroda bila ravnopravna.

Nakon Mostara i Viteza ovo je treće po redu predstavljanje ove knjige u BiH a po riječima samoga dr. Tuđmana ujedno predstavlja i najcjelovitije predstavljanje do sada.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok