Robert Bagarić; Foto: Tomislavnews

Predsjedatelj Skupštine Hercegbosanske županije (HBŽ) Robert Bagarić bez obrazloženja je danas otkazao sjednicu koja je trebala biti održana u skupštinskoj dvorani u Tomislavgradu u 10 sati.

Mediji su u dvorani Skupštine dobili informaciju da je rukovodstvo Skupštine odgodilo sjednicu ne navodeći razlog te da će novi datum održavanja biti utvrđen naknadno.

Na početku sjednice nisu se pojavili Jasenko Tufekčić (SDA), Drago Puzigaća (SNSD) te većina zastupnika iz HDZ BiH, ali prisustvovalo je 13 zastupnika čime je postojao kvorum za održavanje zakazane sjednice.

Otkazivanje sjednice za prisutne zastupnike predstavlja kršenje Poslovnika Skupštine HBŽ-a jer je kolegij tjedan dana prije utvrdio dnevni red s prijedlogom dopune koju je na vrijeme dostavio predsjednik kluba zastupnika HDZ 1990 Nedjeljko Rimac.

Moguće da je upravo njegov zahtjev, kako ističu prisutni zastupnici, poremetio održavanje današnje sjednice jer je u njemu tražio da se dnevni red proširi s raspravom o povjerenju ministru u Vladi Darinku Mihaljeviću koji se preko medija dovodi u vezu sa zlouporabom oko stipendiranja svoje djece u Republici Hrvatskoj.

Za zastupnika Milu Marčeta iz SNSD-a otkazivanje sjednice znači "sigurno neki dogovor koalicijskih partnera u Vladi gdje neke stvari ne mogu proći, a vezan je za Prijedlog zakona o srednjem strukovno obrazovanju i obuci u Hercegbosanskoj županiji".

''Zastupnici SDA su nama na klupe ranije dali prijedloge amandmana koje bi trebalo uvrstiti u ovaj zakon sto u konačnici ne vidim kao razlog neodržavanja današnje sjednice skupštine'',  za Fenu je kazao Marčeta.

Osim spomenutog Prijedloga zakona o srednjem strukovnom obrazovanju i obuci u HBŽ-u  zastupnici su trebali raspravljati i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o sigurnosti prometa na cestama HBŽ-a te dopunama Odluke o prijenosu prava i obveza Šumskog gospodarskog društva. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok