U Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži s poteškoćama u razvoju “Nova nada” u Kovačima jučer je upriličena prigodna svečanost primopredaje opreme (namještaja), vrijednoga nekoliko tisuća konvertibilnih maraka, donirane od strane turske vojne misije u BiH.

Riječ je o namještaju kojega čine police s rafovima, stol s ladicom, ormar s ladicom, ormar s otvorenim rafovima, ormarima s bravom, okruglim stolovima i drvenim stolicama. Piše Tomislavcity.

Okupljene je na samome početku svečanosti u ime štićenika pozdravila Anđela Krajina, nakon čega su prigodne riječi uputili ravnateljica Centra Anđelka Buljan i brigadir Tayfun Čelik, šef vojnoga izaslanstva turske vojne misije u BiH, te potom zajednički presjekli vrpcu.

Ravnateljica Buljan zahvalila je za darovanu opremu, uručila zahvalnice turskoj vojnoj misiji ali i brigadiru Tayfunu osobno, koji je izrazio žaljenje zbog činjenice kako se većina korisnika Centra nije nalazila u Centru budući se posjet dogodio u poslijepodnevnim satima, ali je naglasio kako će prvom prilikom ponovno posjetiti Centar i upoznati se sa svim korisnicima.

Jučerašnjoj svečanosti nazočio je i predsjednik Općnskoga vijeća Luka Krstanović koji je također zahvalio na donaciji turskoj vojnoj misiji, naglasivši pak kako ovo nije njihova prva donacija, jer je u prosincu prošle godine Domu zdravlja Tomislavgrad darovan potpuno novi ultrazvuk vrijedan 60 tisuća KM.

Nakon svečanosti druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak koji su upriličili zaposlenici i štićenici Centra.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok