Nakon što je Žurnal objavio priču o nelegalno stečenim stipendijama djece ministra MUP-a HBŽ Darinka Mihaljevića, Mihaljević je jučer podnio ostavku na mjesto predsjednika Općinskog odbora HDZ BiH.

Afera "Stipendije" natjerala je Darinka Mihaljevića, ministra MUP-a HBŽ da podnese ostavku na mjesto predsjednika OO HDZ BiH Livno.

Izvor Žurnala blizak HDZ-u BiH tvrdi da je  Mihaljevića na općinskoj predsjedničkoj poziciji  zamijenio trenutni zastupnik u Skupštini HBŽ Stipo Pelivan, koji je izabran jednoglasnom odlukom.

Pelivan je bivši predsjednik Vlade HBŽ, zatim bivši predsjednik Skupštine HBŽ,  bivši delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH.  Bio je predmet istrage županijskog Tužilaštva u Livnu zbog  sumnji za zloupotrebu položaja.  Radi se dvije kaznene prijave koje je protiv njega podnijela stranka HDZ 1990. Prva se odnosi na krađu  glasova na izborima, a druga na takozvani slučaj „Dva Pavića“ odnosno  zastupnicima Mirku Paviću i Boži Paviću koje je izabrao HDZ 1990, a koje je nakon toga prema navodima iz prijave „kupio“ HDZ BiH.

Danas  je sjednica Županijskog odbora HDZ BiH, gdje će raspravljati o Mihaljevićevoj smjeni sa još jedne stranačke funkcije.

O ministarskoj sudbini Darinka Mihaljevića raspravljat će se na narednoj sjednici Skupštine HBŽ za koju novi termin još uvijek nije utvrđen. Piše Žurnal.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok