Kao član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine dužnost mi je uputiti zahtjev članovima Predsjedništva HNS-a da se na prvoj idućoj sjednici raspravlja o tzv. socijalno ugroženim ministrima iz reda HDZ BiH.

Nedopustivo je da osoba poput Darinka Mihaljevića obnaša tako važne političke i izvršne dužnosti ukoliko se zna da su njegova djeca lažiranjem isprava stekli protupravnu imovinsku korist i time oštetili proračun Republike Hrvatske, o čemu postoje dokazi, a što potvrđuje i prijava protiv Darinka Mihaljevića koju je zaprimilo Državno odvjetništvo RH zbog navedenih kaznenih djela.

Svojim nečasnim djelima, obitelj ministra Mihaljevića je oštetila stvarno socijalno ugrožene studente, kojima je stipendija jedini izvor financiranja studija. Stavljajući sebe u kategoriju socijalno ugroženih osoba, a radi mogućnosti koje ta kategorija pruža (stipendije za djecu), gospodin Mihaljević je pokazao da je nemoralna i nečasna osoba kojoj ništa nije sveto.

Od poteza ministra Mihaljevića još je sramotniji stav njegove stranke HDZ-a BiH, koja se otvoreno stavila u zaštitu ministra, a ujedno prozvala medije za nekakav linč. Sramotno je što se HDZ BiH izdaje za suvremenu, europsku i socijalnu stranku, a stavlja se na stranu osoba sumnjivog morala. Umjesto da ministar bude ekspresno smijenjen, HDZ BiH mu daje podršku da i dalje ostane ministar unutarnjih poslova, kako bi štitio osobe sumnjiva morala koje su počinile teška kaznena djela, za što Hrvatska lista za Livno ima dokaze, te time potvrđuje kako ne mogu osigurati jednakopravnost i sigurnost svih ljudi na dobrobit hrvatskog naroda.

Darinko Mihaljević, ministar u Vladi HBŽ mora biti primjer svima nama da se ne isplati biti pohlepan i nemoralan, te od Hrvatskog narodnog sabora, a prije svega predsjednika HDZ-a BiH, očekujem kako će iskoristiti svoj autoritet i smijeniti nemoralnog ministra i time ukazati da postoji barem tračak nade za moral i poštenje u politici.

Livno, 14. studenog 2017.

Josip Perković

Član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (Hrvatska lista za Livno)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok