Izaslanstvo Općine Tomislavgrad, predvođeno predsjednikom Općinskog vijeća Lukom Krstanovićem, posjetilo je Općinu Živinice, gdje ih je primio načelnik Samir Kamenjaković, zajedno sa ostalim suradnicima.

Načelnik Kamenjaković je izaslanstvu Općine Tomislavgrad predstavio rad općinske uprave i projekte koje provodi Općina Živinice, a posebno se razgovaralo o razvoju gospodarstva i mogućnostima ulaganja na području obiju općina. Kamenjaković je naglasio da je ova prilika bitna i za razmjenu iskustva dvaju općina, kao i činjenicu da su gospodarstvenici sa područja Živinica već investirali u jedan pogon tvornice peleta na području općine Tomislavgrad.

Predsjednik Krstanović, u svojem obraćanju, naglasak je stavio ne nastavak suradnje te provedbu daljnjih aktivnosti u cilju uspostave suradnje Tomislavgrada i Živinica na brojnim područjima, kao što su gospodarstvo, turizam, poljoprivreda, kultura, provođenje EU projekata, kao i o mogućnostima povezivanja i suradnje zainteresiranih organizacija, udruga i ustanova.

Na sastanku su stoga bili nazočni i predstavnici Udruge obitelji Obiteljski Ruralni Edukativni Centar Živinice (PREC Živinice), koji su predstavili turističke potencijale Tuzlanske županije i općine Živinice u razvoju agroturizma.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok