Hrvatski general Slobodan Praljak je vlastitom smrću obranio čast hrvatskih časnika i dostojanstvo hrvatskog naroda. Predstoji li nama Hrvatima isto?

Koji su to argumenti i dokazi kojima se hrvataski narod može obraniti od kolektivne krivnje? Ta hrpa anemičnih pravnih neznalica koja sudi hrvatskim časnicima, a preko njih i hrvatskom narodu, očito je sastavila presudu prema interesno etničkim kriterijima, ne vodeći računa o žalbenim dokazima. Jednostavno je nejverojatno usvojiti dio žalbenih navoda, a zadržati iste visine kazni. Stoji u priopćenju Livanjske zajednice Zagreb.

Ovom presudom ponovno je nametnuta povijesna stigma hrvatskom narodu, kao i ona koja je utemeljena na 700.000 lažnih žrtava jasenovačkog radnog logora.

Treba li ponovno proći pola stoljeća da bi se hrvatski narod opravdao od lažnih optužbi? Razmislimo svi. Razjedinjenost hrvatskog naroda pogoduje povijesnim podvalama.

Želimo li mi istinski sačuvati hrvatsku državu i opstojnost hrvatskog naroda u BiH?

Svojom smrću časni general Slobodan Praljak  je poslao poruku hrvatskom narodu u BiH: Izdiginite se iznad uskostranačkih egoističnih interesa, Vaša opstojnost i snaga je u zajedništvu, hrvatski narod mora biti na prvom mjestu.

I hrvatskim vlastima: Svojom smrću obranio sam čast hrvatskog ratnika i dostojanstvo svoje domovine, a vi ste nas zanemarili. Mi smo na vašoj savjesti.

Osobno sam poznavao generala Slobodana Praljka, bili smo prijatelji. Bio je to visoko moralan čovjek, istinski hrvatski general i domoljub. U svojim odlukama vodio se načelom moralnosti i pravičnosti. Čast i hrvatski narod su mu bili na prvom mjestu. Zato je žrtvovao sebe, kada su svi racionalni argumenti odbačeni, te poslao poruku svjetskoj javnosti.

“Srušena su sva načela međunarodnog prava u koja sam vjerovao, ne možete suditi narodu koji je vodio obrambeni rat i borio se za svoju opstojnost”

Zbogom Generale, ostao si dosljedan uspomeni na čast znamenitih povijesnih hrvatskih vitezova koji su se također žrtvovali za hrvatski narod. Tvoje herojstvo i Tvoja ljubav za hrvatski narod i hrvatsku državu biti će nam vodilja u budućnosti. Počivao u miru Božjem prijetelju.

Livanjska zajednica Zagreb

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija