Mreža savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine održala je svoju prvu konferenciju u školskoj 2017/18. godini na kojoj je okupila županijska rukovodstva Mreže vijeća učenika županija Federacije Bosne i Hercegovine te rukovodstva regija Mreže savjeta učenika Republike Srpske.

Konferencija se odvijala od 8. – 10. prosinca u hotelu Hollywood na Ilidži na kojoj su učenici razgovarali o položaju srednjoškolaca u Bosni i Hercegovine te planirali akcije kako bi skrenuli na probleme istih. U sklopu ove konferencije izabrano je i novo rukovodstvo Mreže vijeća učenika županija Federacije Bosne i Hercegovine.

Predsjednici i PR-ovi mreža županija Federacije i mreža RS-a predstavili su u sklopu prezentacije prošlogodišnji plan akcija te plan novih za ovu školsku godinu. Također je predstavljeno kako su učenici u različitim dijelovima Bosne i Hercegovine obilježili Dana srednjoškolaca. Planirane su zajedničke aktivnosti na nivou mreVUŽFBiH-a.

,,Isplanirana je nova akcija na nivou Federacije i Distrikta Brčkog pod nazivom ,,Odgoj ne? Odgoj' me!“ preko koje će srednjoškolci upozoriti na važnost odgojnog dijela našeg obrazovanja putem raznih radionica, anketa i predavanja.“ – dodao je PR Mreže vijeća učenika Hercegbosanske županije, Jozo Zrno

Učenici su razgovorali o važnosti projekta ,,EU sela“, a saznali više od svojih trenera koji su imali priliku i osobno pridonijeti realiziranju ovako velikog projekta. Razgovaralo se i o položaju Mreže u današnjem društvu Bosne i Hercegovine u sklopu kojeg su srednjoškolci imali i meditacijski dio razmišljanja o njezinoj važnosti na primjeru priče po istinitom događaju.

Posljednji dan, prije odlaska, napravljena je evaluacija Konferencije u kojoj su srednjoškolci mogli reći svoje utiske i mišljenja. Konferencija je završila videom i zajedničkom fotografijom. Posebnost ove konferencije je ta, što po prvi put na njoj sudjeluju i PR-ovi Mreže kako bi se i oni uključili i još više doprinosili inovativnim projektima ove naše velike obitelji. Cilj Konferencije bio je povezivanje ne samo rukovodstava, nego i svih srednjoškolaca kako bi zajedničkim snagama, primjerom dobre prakse zajedno poradili i skrenuli pažnju na položaj srednjoškolaca BiH.

,,Ova konferencija je jedno novo iskustvo za mene na kojoj sam upoznala mnoge drage ljude s kojima dijelim iste ideale. Posebno mi je drago što sam sudjelovala i prisustvovala okupljanju naše obitelji koja ima isti cilj, a to je jačanje ove Mreže i položaja srednjoškolaca u cijelosti. Stigla sam kući puna dojmova i motiviranosti za nove projekte na kojoj sam zaslužna našim trenerima.“ – zaključila je Žana Miloloža, predsjednica Mreže vijeća učenika Hercegbosanske županije

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok