Federalna vlada je, u funkciji Skupštine Razvojne banke FBiH, donijela Odluku o odobravanju izdvajanja dijela novčanih sredstava ostvarenih prodajom poduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH u iznosu od 6.300.000 KM za financijsku pomoć javnim zdravstvenim ustanovama tipa županijskih, općih i sveučilišno-kliničkih bolnica u FBiH.

Od ovog iznosa, po 1.000.000 KM namijenjeno je Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla i Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Sredstva u ukupnom iznosu od 3.100.000 KM su dodijeljena i za 14 javnih zdravstvenih ustanova - županijskih i općih bolnica u FBiH, a na osnovu omjera visine ukupnih godišnjih prihoda koje su bolnice ostvarile u razdoblju 2013. - 2015. godina.

Osim ovoga, Općoj bolnici Gračanica dodijeljeno je 100.000 KM, a županijskoj bolnici „Dr. fra. M. Sučić“ Livno i Hrvatskoj bolnici „Dr. fra. Mato Nikolić“ Nova Bila po 50.000 KM, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija