Članovi Livanjske zajednice Kaštela na nedavno održanoj 1. Livanjskoj noći u Kaštelima, zajedno sa simpatizera i sponzorima prikupili su određena novčana sredstva koja su donirali potrebitim obiteljima.

Riječ je o jednoj obitelji iz Kaštel Sućurca te dvije obitelji iz Livna, a uskoro će pomoć biti upućena i za stipendije studenata i učenika kako iz Livna tako i Kaštela.

Predsjednik Livanjske zajednice Kaštela, Karmelo Milanović istaknuo je potrebu pružanja novčane pomoći onima koji je trebaju i zahvalio je svim sponzorima te svim ljudima dobre volje koji su se odazvali na 1. Livanjsku noć u Kaštelima.

- Nažalost, puno njih nije uspjelo biti na ovoj večeri jer smo bili ograničeni s brojem karata, kazao je Milanović koji je ovom prilikom svima zaželio čestit Božić i sretnu Novu 2018. godinu.

Livanjska zajednica Kaštela uz humanitarno djelovanje, ima za cilj promicanje kulturne baštine Livanjskog kraja te okupljanje Livnjaka s kaštelanskom adresom. Tako su na Livanjskoj noći održanoj u restoranu Nautic Marina Kaštela okupili oko 300 gostiju, koji su ulaznicom donirali novčana sredstva, a uz to su se i zabavili. Uz goste večeri KUD Ljubunčić i njihov bend, nastupili su KUD Ante Zaninović i Kaštelanske mažoretkinje. Poseban gost večeri bio je mladi glumac splitskog HNK-a Pere Eranović, porijeklom iz Livna, koji se među ostalim predstavio i svojom poezijom "Prvi hrvatski samuraj". Uz splitski ples i kaštelansku četvorku, gosti su uživali uz gangu, napjeve i pjesme Livanjskog kraja, a riječi podrške upućene su kako od kaštelanskog gradonačelnika Denisa Ivanovića, tako i livanjskog Luke Čelana.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok