Općina Tomislavgrad objavila je Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja Općine Tomislavgrad u akademskoj 2017./2018. godini 22.prosinca 2017.godine.

Dodjeljuje se 28 novih stipendija (53 ukupno) a studenti se prijavljuju na natječaj za dodjelu stipendija za jednu od četiri kategorije stipendija: kategorija I. – stipendije za učenike generacije srednje škole iz prethodne godine ako su upisali redoviti studij (2 stipendije), kategorija II. - stipendije za studente koji su prvi put upisali prvu godinu studija – Brucoši (13 stipendija), kategorija III. - stipendije za studente deficitarnih zanimanja (3 stipendije), kategorija IV. – stipendije za redovite studente druge i viših godina studija (10 stipendija). Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2017./2018. godinu i isplaćivat će se u devet jednakih mjesečnih rata, počevši od 1. listopada 2017.godine. Visina mjesečne stipendije iznosi 150,00 KM.

Nakon što je na stranicama općine Tomislavgrad pročitao tekst natječaja, putem službene mail adrese općini Tomislavgrad obratio se dr. Šimun Križanac, umirovljeni profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu (rođen u Vedašiću, općina Tomislavgrad), koji je u dopisu naveo kako je „odlučio donirati iznos jedne stipendije studentu druge godine studija, prema važećim pravilima dodjeljivanja“. Rečeno, učinjeno! Dr. Križanac je odmah uplatio iznos godišnje stipendije (1350 KM) i najiskrenije mu se zahvaljujemo na nesebičnome daru koji će sigurno dobro doći nekome od studenata koji su se prijavili na spomenuti natječaj.

Priopćeno je iz općine Tomislavgrad.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok