Nakon gotovo dva mjeseca pregovora,  predsjednik  Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić i ministrica Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi  i prognanih Vasilija Broćeta održali su jutros, 17. siječnja 2018. godine u zgradi Vlade HBŽ, sastanak s predstavnicima Sindikata liječnika HBŽ, na kojemu se razgovaralo o zaključenju Kolektivnog ugovora i prekidu štrajka.

Nakon dobivanja Rješenja o reprezentativnosti Sindikata liječnika HBŽ, dogovoreno je povećanje satnice s 2 KM na 2,24 KM uz povećanje koeficijenta za 0,5 u 2018. godini, te još dodatnih 0,5 u 2019. godini.

Kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i doktora medicine i stomatologije sa dogovorenom satnicom, koeficijentima i ostalim odredbama,  potpisati će se nakon što se provede predviđena procedura i dobije suglasnosti Vlade HBŽ.  Predviđeno trajanje Kolektivnog ugovora  je dvije godine, s mogućnošću produljenja dogovorno s potpisnicima.

Ministarstvo je prihvatilo prijedlog Sindikata liječnika HBŽ o prekidu obustave rada liječnika i stomatologa Hercegbosanske županije, zaključno s danom 17. siječnja 2018. godine.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija