Zaštita učenika od negativnog utjecaja društva, prevencija konzumacije  droge, alkohola i cigareta te razvijanje svijesti o pozitivnom učinku sporta i sportskih aktivnosti na njihovo opće zdravstveno stanje, bila je ideja vodilja nastavničkog osoblja OŠ „Ivan Goran Kovačić” iz Livna u kreiranju projekta Dan sporta.

Tim povodom predstavnici dm-a su ovoj školskoj ustanovi uručili ček u vrijednosti od 3.812 KM, koliko je potrebno za organizaciju predviđenih sportskih natjecanja u kojima će sudjelovati oko 950 učenika iz matične i devet područnih seoskih škola Općine Livno.

„Prepoznali smo značaj ovog projekta jer bavljenje sportom, osim što ima višestruko korisne učinke na zdravlje djece školskog uzrasta, utječe pozitivno i na razvoj njihovog samopouzdanja te njeguje takmičarski duh kroz igru i zajedništvo. Planirana sportska natjecanja, koja će se provoditi od 3. do 5. mjeseca ove godine, dobra su platforma za socijalizaciju i rađanje novih prijateljstava. Posebno nas raduje činjenica da će u ovom projektu sudjelovati učenici iz čak deset osnovnih škola ove Općine,” u ime dm kompanije, izjavila je Kanita Gačanović.

U organizaciju natjecanja bit će uključeno oko 50 učitelja predmetne i razredne nastave svih škola, a discipline u kojima će se učenici natjecati su: nogomet, odbojka, košarka, stolni tenis, trčanje na 50, 100, 200 i 400 metara, skok u dalj s mjesta, skok u vis, bacanje kugle i graničar.

„Od deset osnovnih škola naše Općine samo dvije imaju sportske dvorane. Zaključili smo kako većina djece sa sela, zbog nedostatka kapaciteta, nemaju iste preduslove za uspjeh u dvoranskim sportovima, u odnosu na učenike koji tokom cijele godine na raspolaganju imaju dvorane. Stoga smo, kako bi svi učenici mogli ravnopravno sudjelovati u natjecanjima, uveli i takmičenje u atletici i igri graničar. Nadamo se da će dobro organizirana i sprovedena školska natjecanja ostati u lijepom sjećanju svih sudionika”, poručio je Goran Čeko iz OŠ „Ivan Goran Kovačić“.

U matičnoj i područnim školama natjecanja će biti realizirana u periodu od 3. do 5. mjeseca. Finalna natjecanja svih škola s područja Općine Livno planirana su u travnju. Na stadionu NK „Troglava“ bit će održana atletska natjecanja. Sportski tereni OŠ „Ivan Goran Kovačić“ bit će mjesto susreta finalista u skoku u dalj s mjesta, skoku u vis, bacača kugle, a u školskoj dvorani održat će se završnice u odbojci, košarci i stolnom tenisu. U Gradskoj sportskoj dvorani „Dalibor Perković – Dali“ planirano je održavanje nogometne završnice. Na finalnim natjecanjima očekuje se oko 450 sudionika, a najuspješnijim školama i učenicima bit će dodijeljene prigodne nagrade, pehari i medalje.

Podsjećamo, u okviru društveno odgovorne inicijative dm {ZAJEDNO} za zdrav život, u 2017. godini dm je, u saradnji sa kupcima, izabrao deset projekata osnovnih škola u BiH, kreiranih s ciljem unapređenja zdravlja i zdravih životnih navika njihovih učenika i nastavnika. Za sve pobjedničke projekte u proteklom periodu dm je osigurao finansijska sredstva potrebna za njihovu implementaciju, posjetio škole i uručio čekove. Današnjim uručenjem čeka OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Livna za implementaciju projekta Dan sporta finalizirana je ova društveno odgovorna inicijativa dm kompanije.

Priopćeno je iz dm-a.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok