U suradnji sa Kulturno informativnim centrom Tomislavgrad, Limena glazba Tomislavgrad je uputila javni poziv kojim vrše upis novih članova.

Voditelj limene glazbe  i ujedno ravnatelj Osnovne glazbene škole u Tomislavgradu Ivica Rados je kazao da limena glazba broji trenutno oko 15-ak članova od kojih su većina  polaznici njihove interne glazbene škole.

“Glavni problem nam predstavlja godišnji prelazak djece iz naše osnovne škole u gimnaziju ili srednju strukovnu školu gdje se oni tada smatraju odraslijima i ne dolaze vise na vježbe koje budu organizirane dva puta tjedno “,kazao je Radoš.

Po njegovim riječima samo je protekle jeseni otišla njih osam čime orkestar limene glazbe ne pruža svoje prave mogućnosti ali sa onoliko koliko ih ima , njih petnaestak do slijedeće popune ,nastoje sačuvati njihov duh i dio te praznine .

Profesor Radoš bi ,kaže ,bio zadovoljan kada bi se broj članova limene glazbe popeo na 25 s tim da veći broj članova  pruža slušateljima i gledateljima sadržajnije nastupe.

U proteklom razdoblju limena glazba Tomislavgrad nastupala je na brojnim kulturnim i športskim događanjima uglavnom unutar opcine kao i na svim značajnim događanjima na području grada bilo u vlastitoj organizaciji ili za potrebe drugih organizatora.

Repertoar kojim glazba raspolaže je vrlo raznolik, od klasične, zabavne, filmske glazbe, evergreena i drugih prigodnih kompozicija.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok