Temeljem Ugovora za izgradnju Trga gange i Hajdučke družine, potpisanoga 18. siječnja ove godine između općine Tomislavgrad i poduzeća Nevistić-commerce iz Tomislavgrada, jučer su počeli radovi kojima bi do kraja ove godine trebao biti izgrađen ovaj trg.

Ukupna vrijednost cijeloga projekta iznosi 615.006,92 EUR. Oko 85 % iznosa bit će financirano sredstvima iz fondova EU a ostatak su sredstva općine Tomislavgrad, koja će sufinancirati ovaj projekt, u skladu s pravilima Interreg-IPA CBC Program Hrvatska-Bosna i Hercegovina i Crna Gora. Završetak radova predviđen je do kraja tekuće godine. Navodi se u priopćenju iz općine Tomislavgrad.

Ovim projektom, osim već spomenute izgradnje Trga gange i Hajdučke družine, Općina Tomislavgrad zajedno sa partnerima na projektu, Gradom Pleternicom, Turističkom zajednicom grada Pleternice, Poduzetničkim centrom Pleternica te Kulturno informativnim centrom Tomislavgrad radit će na provođenju sljedećih aktivnosti: obnovi pročelja zgrade KIC-a, osnivanje i opremanje Office tourism check point, održavanje stručne edukacije za destinacijskog menadžera, organiziranje okruglih stolova s ciljanom skupinama koje će davati prijedloge za izradu strateških dokumenata razvoja turizma, izrada krovnog interpretacijskog plana razvoja obje destinacije (Tomislavgrad i Pleternica), izrada vizualnog identiteta i idejno rješenje suvenira, izrada idejnog rješenja opremanja Muzeja Gange, organiziranja manifestacije Tomislavgrad, promocija destinacije „Kroz korpu Tomislavgrada“, edukacija poduzetnika – management u turizmu, izrada monografije kulturne baštine, izrada promotivne tradicionalne kuharice, izrada promotivnog dokumentarnog filma, osnivanja poljoprivredne zadruge, izrada promotivnih članaka i postavljanje jumbo plakata, te izrada promotivnih materijala za manifestacije.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija