Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Davor Čordaš razgovarao je s novoizabranim načelnikom Općine Glamoč Nebojšom Radivojšom o položaju povratnika, projektima stambene izgradnje za povratničku populaciju i prioritetnim infrastrukturnim projektima koji se trebaju realizirati u narednom razdoblju na prostoru glamočke općine.

Čordaš je podsjetio da je Ministarstvo u prethodnom razdoblju već izdvojilo više 200.000 KM za sanaciju puteva, izgradnju niskonaponske mreže i ulične rasvjete, dok je 110.500 KM osigurano za projekte održivog povratka, u okviru kojih su obnavljani vjerski objekti i podržani projekti u zanatstvu i poljoprivredi, kako bi se osigurali kvalitetniji životni uvjeti kako povratnika, tako i domicilnog stanovništva u ovoj općini.

Dodao je da je u tijeku realizacija Projekta rekonstrukcije stambenog fonda (SAF) u okviru kojeg će se na području općine Glamoč izgraditi 22 kuće za srpske povratnike, ukupne vrijednosti 532.000 KM, te da će Ministarstvo nastaviti da pomaže i pruža podršku povratnicima u ovoj lokalnoj zajednici, priopćeni je iz entitetskog resornog ministarstva.

Radivojša je upoznao Čordaša s aktualnim stanjem u općini Glamoč, te je izrazio očekivanja da će Ministarstvo pružiti punu podršku prilikom implementacije projekata koji se trebaju realizirati u narednom razdoblju.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija