U organizaciji Gimnazije 'Marko Marulić' iz Tomislavgrada, a u okviru projekta 'Senzitivini i kreativni preventivni programi koji uključuju mlade u eliminaciji nasilja u obitelji, trgovine ljudima i nasilja nad djecom u Bosni i Hercegovini' tijekom protekla dva tjedna održane su tri radionice za njihove profesore i učenike.

Radionicu za profesore vodila je pedagoginja Ružica Tokić, a radionicu za učenike vodile su učenice Stela Križanac i Iva Ćosić.

Kako je u izjavi za Fenu kazala pedagoginja Tokić, cilj održanih radionice bio je prenošenje znanja i informacija koje su voditelji treninga stekli na trodnevnom seminaru održanom na Vlašiću u organizaciji Nove vizije i Medice Zenica.

''Kroz održane radionice nastojalo se kako profesore tako i učenike prvih i drugih razreda gimnazije upoznati sa slučajevima nasilja u obitelji, djece žrtava nasilja, sa slučajevima vršnjačkog nasilja, senzibiliziranja nasilja kao i s radom na prevenciji i suzbijanju istog kroz prizmu stvarnog života i zakona'', kazala je Tokić.

Po njenim riječima u sklopu radionica naglasak je stavljen na trening vježbe gdje su voditelji nastojali upoznati sudionike s načinom kako prepoznati nasilje nad djecom kao i s načinom kako prepoznati dijete kao žrtvu nasilja koje je doživjelo fizičko i emocionalno zlostavljanje.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok