U organizaciji GSS-a BiH i Hercegbosanske županije u subotu, 10. ožujka, u Livnu bit će održana Savezna zimska vježba spašavanja i traganja.

Pročelnik stanice GSS-a Hercegbosanske županije Marino Vidović kazao je Feni kako je okupljanje svih sudionika i predstavnika gorskih službi spašavanja predviđeno najkasnije do 10 sati ispred Srednje strukovne škole Livno te da potom, nakon kraćeg brifinga, slijedi zajednički polazak na vježbu.

- Mjesto aktivnosti je prijevoj Vaganj cca 25 kilometara od Livna gdje će se vršiti vježba po radionicama, a nakon toga krećemo u akciju spašavanja - kazao je Vidović.

Nakon završetka spomenutih aktivnosti, održat će se nekoliko prezentacija i filmova o lavinama i spašavanju u zimskim uvjetima.

Ranije je, točnije prije dva mjeseca, u organizaciji Saveza gorskih službi spašavanja u BiH održan tečaj spašavanja i traganja - SAR, koji su uspješno završila 33 polaznika.

Kroz SAR obuku, ističe Vidović, dosad je prošlo preko 250 ljudi, s tim da je u Livnu po prvi put bilo organizirano i polaganje za zvanje spašavatelja tragača koje je uspješno položilo deset spašavatelja iz GSS-a Hercegbosanske županije.

Inače, za ekipe koje na vježbu dolaze dan ranije iz drugih mjesta, osiguran je smještaj.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija