Udruga branitelja Domovinskog rata HVO, obavještava sve hrvatske branitelje, a posebno bivše pripadnike Vojne policije, da je danas pred Sudom BiH potvrđena oslobađajuća presuda Zdenku Andabaku, zapovjedniku Vojne policije za ratni zločin protiv Srba u Livnu.

Naime, u montiranoj lažnoj optužnici protiv Zdenka Andabaka, među ostalim se navodi: „U vremenskom razdoblju od travnja 1992. godine do lipnja 1993. godine, u okviru širokog i sistematičnog napada Hrvatskog vijeća obrane i Vojne policije HVO-a Livno usmjerenog protiv civilnog srpskog stanovništva općine Livno, znajući za taj napad i svjestan da njegove radnje čine dio toga napada, Zdenko Andabak u svojstvu zapovjednika Vojne policije HVO za Operativnu zonu Sjeverozapadna Hercegovina … zajedno s drugim pripadnicima Vojne policije HVO Livno, sudjelovao u udruženom zločinačkom poduhvatu…“

Nakon što je oslobođen za ratne zločine protiv Bošnjaka u Livnu, ovo je druga oslobađajuća presuda hrvatskom domoljubu, branitelju i zapovjedniku Zdenku Andabaku, a put kojim je prošao bio je dug i trnovit. Udruga branitelja Domovinskog rata HVO je oduvijek stajala iza lažno optuženog Zdenka Andabaka, zapovjednika Vojne policije i javno se suprotstavljala napadima kojima je bio izvrgnut ne samo Zdenko Andabak, nego i hrvatski narod i HVO.

Udruga branitelja Domovinskog rata HVO-a u dogovoru sa Zdenkom Andabakom će organizirati zajedničku proslavu povodom oslobađajuće presude za udruženi zločinački pothvat hrvatskom uzniku, heroju i zapovjedniku Zdenku Andabaku.

Podsjetimo i da je Apelaciono vijeće Suda BiH početkom veljače ove godine potvrdilo prvostupanjsku presudu kojom je Zdenko Andabak oslobođen optužbi za ratni zločin počinjen 1993. godine protiv civilnog stanovništva u livanjskom selu Grborezi.

 

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija