Župa Drvar i ove će godine svečano proslaviti svoga nebeskog zaštitnika sv. Josipa 19. ožujka.

Proslava patrona župe Drvar bit će u znaku Vareša, budući da je najveći dio župljana Drvara podrijetlom iz vareškog kraja.

Sv. misu u 11 sati u bogoslužnom prostoru župe Drvar predvodit će vareški župnik fra Mirko Majdandžić koji će za tu zgodu iz Vareša stići sa skupinom od 30-ak vjernika. Na misi će pjevati vareški župni zbor sv. Mihovila koji će nakon mise održati i duhovni koncert.

Članice udruge „Izvorno vareško“ izložit će ispred bogoslužnog prostora u Drvaru svoje tradicionalne proizvode i rukotvorine koji će se moći i kupiti po promotivnoj cijeni. Sa župnikom i župljanima na proslavu sv. Josipa u Drvar doći će i načelnik općine Vareš Zdravko Marošević. Varešaci u Drvar stižu već u nedjelju a bit će smješteni po obiteljima iz župe.

Župa Drvar pripremat će se za proslavu patrona trodnevnicom.

I selo Uništa na južnim obroncima Dinare slavi sv. Josipa kao svog zaštitinika. Vanjska proslava patrona bit će u subotu 24. ožujka, a sv. misa počinje u 11. 30 u crkvi na Uništima. Selo Uništa pripada Bosni i Hercegovini ali je od općinskog središta u Bos. Grahovu i ostatka države odvojeno nepristupačnim dinarskim masivom, pa se sva komunikacija odvija preko teritorija Republike Hrvatske. U crkvenom pogledu, Uništa su filijala župe Kijevo u Šibenskoj biskupiji.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok