Mreža vijeća učenika Hercegbosanske županije održala je svoj drugi trening u Livnu, 16. ožujka 2018. godine.

Pored upoznavanja novih učesnika sa radom naše Mreže, srednjoškolcima je trening bio usmjeren prema provođenju novih akcija za drugo polugodište školske 2017./2018. godine te prema implementaciji velikog projekta mreSVUBiH-a pod nazivom ,,EU selo’’ . Izabrano je i prijelazno rukovodstvo mreVUŽ-a.

Sudjelovalo je 8 predstavnika svih srednjih škola Hercegbosanske županije. Trening je počeo upoznavanjem i uvodnom riječju trenera koji je novim sudionicima približio što to Mreža vijeća učenika zapravo predstavlja. Zatim, srednjoškolci su imali priliku iznijeti svoja iskustva stečena odrađivanjem akcija i sudjelovanjem na Konferenciji mreSVUBiH-a na kojoj su bila prisutna dva predstavnika iz naše županije. Kao najuspješniju akciju, učenici su istakli Međunarodni dan srednjoškolaca koje je obilježilo 400 srednjoškolaca HBŽ-a.

Drugi dio treninga bazirao se na EU selo čija će realizacija predstavljati najznačajniji projekt Mreže do sada. Prikazan je promo video, a potom su predstavnici podijeljeni u 4 skupine u kojima su radili simulaciju sastanka sa svojim načelnicima općina kako bi im bolje približili projekt i ubrzali njegovu implementaciju.

Planirane su preostale akcije Mreže između kojih se ističe tradicionalna akcija ,,Zaigraj za mreVUŽ’’ koja će ove godine biti održana u Gradskoj sportskoj dvorani u Livnu. Cilj ovakve akcije je bolje povezivanje mladih kroz sport i igre s kojima dokazujemo tvrdnju da ,,gradimo mostove, rušimo zidove!’’ .

Na samom kraju treninga, izabrano je prijelazno rukovodstvo Mreže koje će sadašnje rukovodstvo uputiti u zadatke za koje je ono zaduženo kako bi što bolje razvili svoje liderske vještine. Prijelazno rukovodstvo čine: Ivan Vrdoljak - predsjednik, Jozo Zrno - prvi potpredsjednik te Patricia Knežević - druga potpredsjednica.

Trening završava evaluacijom u kojima su učenici mogli iskazati stečena znanja, a bilo je i onih koji su se oprostili od Mreže .

,,Ovo mi je posljednja godina u Mreži i moj posljednji trening. U Mreži sam stekao sklopio mnoštvo novih prijateljstava i predivno iskustvo koje preporučam svakom srednjoškolcu. Svojim radom u Mreži osjetio sam koliko me zapravo ona izgradila i oblikovala kao osobu. Zahvaljujući njoj postao sam otvorenija osoba i uvjerio se u tvrdnju da je Mreža zapravo jedna velika - obitelj.’’ - kazao nam je 1. zamjenik predsjednika mreVUŽ-a, Dario Krivić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok