Načelnik općine Livno Luka Čelan primio je priznanje Europskog pokreta u BiH na ceremoniji proslave Dana Europe održanoj u Sarajevu u općini Ilidža. Na svečanoj akademiji pod nazivom Vrijeme je za Europu i regionalnu suradnju, pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, uručena su priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima koji su svojim djelovanjem dali doprinos ubrzanju procesa EU integracija u Bosni i Hercegovini.

 Priznanja su uručena u nekoliko kategorija a primili su ih istaknuti pojedinci i kolektivi iz sedam država šire regije. Livanjskom načelniku priznanje je uručeno na razini Federacije BiH u konkurenciji više od četrdeset lokanih zajednica u kategoriji načelnika s najboljom vizijom za razvitak lokalne zajednice za razdoblje 2004. – 2014. godina.

Isto priznanje na državnoj razini pripalo je načelniku općine Žepče Mati Zovki, a na razini Republike Srpske načelniku općine Milići Živoradu Juroševiću. Po prvi puta Europski pokret u BiH dodijelio je priznanja veleposlanicima u BiH u kategoriji Europski prijatelji BiH koji uskoro završavaju svoje mandate u BiH. Riječ je o veleposlanicima Češke, Turske i Francuske.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok