Stipo Ćurković Rade, predsjednik Neovisne liste za Kupres koja zajedno s HDZ 1990 participira u vlasti na prostoru Općine Kupers bio je u srijedu 4.travnja domaćin sastanka operbenih stranaka iz Hercegbosasnke županije gdje je došlo do određenih dogovora o zajedničkom radu i nastupu na izborima, koji će se održati u listopadu, s ciljem preuzimanja odgovornosti u obnašanju vlasti na prostoru ove županije.

Po riječima predsjednika Hrvatske nezavisne liste dr. Josipa Perića i jednim od inicijatora održavanja ovih sastanaka dogovoreno je da će HNL i grupacija ljudi koji idu sa njim (Nezavisna lista za Kupres, braniteljska inicijativa i HSS Stjepan Radić ) ići skupa na zajedničkoj listi za predstojeće opće izbore. Piše Dnevni list.

„ Sada slijedi dogovor da se napravi kvalitetan program, zajednički naziv i sve ono što će naš nastup učiniti ozbiljnim i kandidatima zauzimanjem vlasti“, kazao je Perić.

Za Načelnika općine Kupres Milana Raštegorca – Kome (HDZ 1990) ovaj politički sastanak predstavlja pozitivno ozračje i ostavlja mogućnost za dalje razgovore s tim da je napomenuo da je za županijsku listu sve definirano.

On zagovara inicijativu da se zastupnici izabrani u Skupštinu Hercegbosanske županije plaćaju po sjednici pa da se vidi, kako kaže, tko je veći Hrvat i koliko se tko može žrtvovati u smislu svoga naroda.

Njihova zajednička poruka je da će provoditi pravednu i poštenu politiku dok je Stipo Ćurković napomenuo da njihovo okupljanje ima za cilj spašavanje ove županije od potopa a Kuprešacima izbor makar jednog zastupnika u Skupštinu Hercegbosanske županije gdje ga u ovom mandatu nemaju.

Zaključak sa ovoga sastanka je to da članice inicijative hrvatskih oporbenih stranaka na županijskog  razini nastupe na tri samostalne liste koje se obvezuju na zajedničku postizbornu suradnju a idući sastanak održat će se u Tomislavgradu, a tema sastanka bit će nastupi na federalnoj i državnoj razini.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok