Općinski sud u Livnu, dana 09.04.2018. godine, potvrdio je optužnicu s kaznenim nalogom, Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 u Livnu, protiv osumnjičenog M.I., rođenom 1957. godine, državljanina Bosne i Hercegovine, nastanjenom u mjestu Gornje Peulje, općina Bosansko Grahovo, zbog postojanja osnovane sumnje da je u stjecaju počinio kaznena djela Ugrožavanje sigurnosti i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Optuženom se stavlja na teret da je 02.ožujka 2018.godine, u mjestu Gornje Peulje, općina Bosansko Grahovo, ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život oštećenog, izazvao uznemirenje istoga, na način da je prilazeći oštećenom sa udaljenosti od oko 10 -k metara,  noseći u jednoj ruci bombu, nakon kraće verbalne prepirke, istom rekao kako će aktivirati bombu,  dok je drugom rukom iz džepa vadio drugu bombu, a čije nabavke i držanje suprotno odredbama Zakona o nabavci, držanju i nošenju oružja, građanima uopće nisu dopuštene.

Za kazneno djela koja se optuženom stavljaju na teret,  Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 183. st. 1 Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine predviđena je kazna zatvora u trajanju do šest mjeseci, dok je za kazneno djelo Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz čl.371. st.1 Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, Hercegovine predviđena je kazna zatvora u trajanju do tri godine.

Općinski sud u Livnu je za dan 27. travnja 2018. godine, zakazao ročište zbog razmatranja kaznenog naloga u kaznenom predmetu protiv optuženog.

„Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje kaznenog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja“

Priopćeno je iz Kantonalnog tužiteljstva u Livnu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok