V. d. ravnatelj Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije Željko Marijan i ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović sa suradnicima boravili su u srijedu, 18. travnja 2018. godine u radnom posjetu Područnom uredu Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) Šibensko-kninske županije sa sjedištem u Šibeniku.

Čelnike Uprava civilne zaštite HBŽ i ŽZH, te pomoćnika ravnatelja Mladena Bošnjaka i načelnicu za strukturu i obuku Dianu Čačija primio je pročelnik Područnog ureda DUZS Šibenik Milovan Kević sa suradnicima.

Čelnici Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije nazočili su edukaciji učenika 1. i 2. razreda osnovne škole u području zaštite i spašavanja koja se provodi u skladu s programom Nacionalne akcije edukacije djece u području zaštite i spašavanja. Edukaciju je održala voditeljica odjela za preventivne i planske poslove Danijela Erceg. Kroz power-point prezentaciju voditeljica Erceg je upoznala djecu s prirodnim i drugim nesrećama, njihovim posljedicama, ulogom žurnih službi u spašavanju osoba i imovine, te s jedinstvenim brojem za žurne pozive 112.

Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić prezentirao je gostima iz Županije Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije rad i tehničke mogućnosti Županijskog vatrogasnog operativnog centra Šibenik i Županijskog centra 112 Šibenik, kao i ostale poslove kojima se bavi Područni ured DUZS Šibensko-kninske županije. Zapovjednik Dukić je govorio i o načinu rada i funkcioniranju kamera za nadzor i rano otkrivanje požara koje su postavljene u sklopu projekta ‘Holistic’ i s projektom Hrvatskih šuma “STRIBOR”.

Radni posjet čelnika Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije Područnom uredu DUZS Šibenik završen je posjetom tvrđavi Šubićevac poznatoj kao tvrđava Barone.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija