Ministarstvo financija u Vladi Hercegbosanske županije u suradnji s Ministarstvom rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih danas, 4. svibnja 2018. godine isplatilo je doplatak za djecu na području Hercegbosanske županije za mjesec ožujak tekuće godine.

U mjesecu veljači ove godine 2695 korisnika podnijelo je zahtjev za ostvarivanje prava doplatka za djecu do navršene petnaeste godine života sukladno Odluci Skupštine Hercegbosanske županije.

Ukupan broj djece u tom mjesecu do ove životne dobi u Hercegbosanskoj županiji je 4952. Mjesečni doplatak za svako dijete iznosi 30,00 KM i ovo je prva isplata doplatka na djecu na području Hercegbosanske županije od demokratskih promjena u BiH.

Ukupan doplatak za djecu za mjesec ožujak 2018. godine iznosi 148.560,00 KM. Za ovu namjenu Vlada Hercegbosanske županije u 2018. godini osigurala je u Proračunu Hercegbosanske županije oko 2,5 milijuna KM.

Treba napomenuti da se isplata doplatka za djecu odnosi na mjesec ožujak za sve korisnike koji su zahtjev podnijeli u mjesecu veljači 2018. godine. Odluka o doplatku za djecu je objavljena u Narodnim novinama Hercegbosanske županije 15. veljače 2018. godine broj 2/18. U Odluci se navodi kako se doplatak za djecu isplaćuje mjesečno, a pravo teče prvog dana narednog mjeseca po podnošenju zahtjeva za ostvarivanje prava.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija