Kulturno-informativni centar (KIC) Tomislavgrad, zaklada "Zajednički put" Zagreb i polaznice likovnih radionica Gerontološkoga centra Zagreb, u suradnji s tomislavgradskom Udrugom "Nada", u subotu 17. svibnja, s početkom u 19 sati, u Galeriji KIC-a organiziraju humanitarnu aukciju umjetnina.

Kako je za Fenu izjavila tajnica tomislavgradske Udruge roditelja djece s posebnim potrebama "Nada“ iz Tomislavgrada Magdalena Marinčić, veliku zaslugu za organiziranje ove aukcije ima Zaklada "Zajednički put“ iz Zagreba odnosno njihova predstavnica Dubravka Ančić, koja je inače iz Tomislavgrada s trenutnim prebivalištem u Zagrebu.

"Ona je u biti i glavni inicijator ove aukcije u Tomislavgradu koja će također nešto slično organizirati kod svoje kuće u Zagrebu, kazala je Magdalena.

Sav novčani prihod skupljen na aukciji bit će namijenjen navedenoj tomislavgradskoj udruzi a s obzirom na troškove koje imaju, kako kaže Marinčić, isti će im svakako dobro doći pri njihovom daljnjem radu.

"Sama nabavka pomagala potrebnih našim korisnicima (pelene, trakice za dijabetičare, bezglutensko brašno) samo za protekle uskrsne blagdane je koštalo oko 5.000 KM što nije mala cifra“, istakla je Marinčić, dodavši da će sve umjetnine koje se ne prodaju na aukciji biti ostavljene udruzi "Nada" te ih mogu iskoristiti za prodaju na budućim izložbama i aukcijama.

Fena

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok