U Pastoralnom centru, u subotu 9.6. održana je kateheza o obitelji.

Katehezu je predvodila s. Danica Bilić, služavka malog Isusa, uz suradnju Radmile Dadić i Kristijana Škore.

Sestra Danica je na slikovit i pristupačan način povodom blagdana Srca Marijina sve sudionike kateheze pozvala da na svoj način opišu svoje iskustvo obitelji u kratkim riječima na papir.

Sudionici kateheze bili su livanjski framaši, treći red sv. Franje, te obitelji sa djecom.

Tokom kateheze posebno je bilo obrađeno majčinstvo gdje je istaknuta uloga majke kao darovateljice života. Mnogo dobrih pouka proizašlo je iz kateheze. Radmila Dadić je dala svoje svjedočanstvo o obitelji, o teškom putu i borbama s rakom, pa sve do prihvaćanja i suočavanja s teškom situacijom u kojoj joj je pomoglo druženje sa služavkama malog Isusa.

Na kraju su sudionici dobili upitnike gdje su izrazili svoje dojmove o susretu, te prijedloge kako ubuduće raditi na promicanju obiteljskog života.

Kateheza je priprava za obiteljske susrete koji će se održati u Kupresu krajem srpnja, i u Splitu sredinom rujna. Nadamo se da ćemo ovim susretima potaknuti obitelji na djelotvornije ostvarivanje ljubavi u konkretnim životnim okolnostima.

 

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus