Duvnjak Stipe Pleić Flik, djelatnik Uprave za branitelje u Tomislavgradu, već se tri godine bavi zanimljivim hobijem. Naime, Stipe izrađuje unikatne, ručno ukrašene sjekire i mačeve.

– Sjekire nabavljam u Kreševu dok se za drvo snalazim, nešto kupim, a nešto dobijem na poklon. Od vrsta koristim bukovinu, jasen, trešnju i javor, a da potpuno dovršim jednu sjekiru potrebna su mi dva dana – govori za Tomislavcity Stipe.

Upitan za neobičan, uistinu zanimljiv stil obrade drveta, odgovara kako crta pirografom po kojem se ovakav stil crtanja i zove pirografija.

– Svoje sam radove izlagao ove godine na Božićnom sajmu ovdje u Tomislavgradu, Šujici, u Mostaru na Međunarodnom sajmu gospodarstva, a mogu se naći i u suvenirnici u Međugorju – zadovoljno nam priznaje Stipe skromno priznajući kako je zadovoljan pozitivnim reakcijama na svoj rad.

Istini za volju, Stipin talent izaziva oduševljenje osobito kod ljubitelja ovih unikatnih rukotvorina, stoga ne čudi sve veći interes javnosti i sve češće narudžbe koje pristižu na njegovu adresu.

– Stavim poneku sliku na društvene mreže, najviše zbog zadovoljstva koje mi pruža ovaj hobi, a čini mi se da se ljudima to sviđa jer se često jave i ponešto kupe. – priznaje nam Stipe kojemu želimo još puno zadovoljstva i uspjeha u radu. Svi koji žele vidjeti više njegovih unikatnih radova, mogu to učiniti na njegovom Instagram profilu flickavurac.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok