U tijeku je izrada spomenika dr. Franji Tuđmanu kojeg izrađuje naš duvanjski akademski kipar gosp. Ilija Skočibušić, a svečano otkrivanje spomenika održalo bi se 10. kolovoza 2018. u 11:00 sati u Tomislavgradu.

Poštovani,

Udruga dragovoljaca i veterana općine Tomislavgrad, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata općine Tomislavgrad, zaklada „Dr. Franjo Nevistić“ iz Zagreba, uz podršku općine Tomislavgrad, i velikog broja Duvnjaka, odlučile su podići spomenik prvom hrvatskom Predsjedniku i utemeljitelju hrvatske državnosti dr. Franji Tuđmanu u Tomislavgradu. Podizanjem spomenika dr. Franji Tuđmanu hrvatski narod našeg duvanjskog kraja iskazuje svoju zahvalnost prvom hrvatskom Predsjedniku za sve dobro što je učinio za svoj hrvatski narod.

Predlažemo da donatori (pravne i fizičke osobe), zbog zakonskih olakšica i drugih praktičnih razloga, novčana sredstva (donacije) uplaćuju na račun Zaklade (vanjsko plaćanje) ili UDVDR (unutarnje plaćanje). Pristigla novčana sredstva usmjerit će se za pokriće troškova izrade spomenika i to u pojedinačnom maksimalnom iznosu donacije od 1.000,00 eura. (jedna tisuća eura).

Novčane donacije mogu se uplatiti na račun Zaklade „DR. FRANJO NEVISTIĆ“ kod Croatia banke:

VANJSKE UPLATE:

na broj (IBAN): HR5724850031100203623. Svrha: izrada spomenika dr. Franji Tuđmanu u Tomislavgradu

SVIFT: CROAHR2X

Novčane donacije mogu se uplatiti na račun Udruge dragovoljaca i veterana kod Unicredit banke:

UNUTARNJE UPLATE:

na broj 3382302273560550. Svrha: izrada spomenika dr. Franji Tuđmanu u Tomislavgradu

Unaprijed Vam se zahvaljujemo i pozdravljamo Vas.

Za UDVDR Bože Radoš

Za HVIDR-a

Za Zakladu Mijo Pašalić

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok