Dom zdravlja Livno obavještava korisnike svojih usluga da je sukladno izmjenama i dopunama Zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja („Službene novine Federacije BiH“ broj 95/17), uveden pretpostavljeni pristanak  za presađivanje organa i tkiva nakon smrti osobe radi medicinskog liječenja druge osobe.

U tom smislu donesen je i Pravilnik o sadržaju obrasca, načinu vođenja evidencije, te postupku opoziva izjave o nedarivanju organa i tkiva („Službene novine Federacije BiH“ broj 21/18).

U svezi s tim, od strane Federalnog kao i županijskog ministarstva zdravstva, Domovima zdravlja dostavljeni su akti koji propisuju način kako opozvati izjavu o darivanju organa.

Pogledajte ovdje >>>

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija