– Autoklub Livno, u suradnji s ljubiteljima oldtimera, organizirao je u subotu četvrti car event-oldtimer skup u Livnu i Tomislavgradu.

Okupljanje sudionika održano je najprije na sportskom terenu Srednje strukovne škole S.S. Kranjčević u Livnu, a potom na platou kod novog autobusnog kolodvora u Tomislavgradu.

Predsjednik Autokluba “Livno” Dražen Vrdoljak kazao je Feni kako je ovogodišnja manifestacija okupila tridesetak ljubitelja oldtimera koji su pristigli iz Imotskog, Splita, Kaštela, Zadra, Mostara, Širokog Brijega, Livna, Banja Luke i Sarajeva.

Po njegovim riječima, vlasnici automobila koji su došli na skup uglavnom posjeduju više starih automobila.

– Što se tiče samog područja oko Livna, po garažama ima dosta oldtimera, a koliko su očuvani i sigurni, to je druga priča. Koliko je meni poznato oko petnaestak osoba se u pravom smislu drži ovog hobija i posjeduje vozila u jako dobrom stanju, no neki od njih, po želji vlasnika, nisu izloženi ni po klubovima, a niti po susretima oldtimera – kazao je Vrdoljak.

Dodao je kao ovaj, kao i svaki hobi, iziskuje dosta ulaganja.

Od izloženih automobila posebnu su pažnju plijenila su dva Mercedesa iz 1950-ih godina prošlog stoljeća, a osim njih, posjetitelji su mogli vidjeti Fiat 128, Zastavu 101, Renault 12 TL, Renault 4 GTL, Land rover 2006 S, Opel record…

Susret je također humanitarnoga karaktera jer se prikupljaju sredstva za nabavku transportnoga inkubatora za potrebe ginekološkog odjela Županijske bolnice “Dr. fra Mihovil Sučić” u Livnu.

Nakon Tomislavgrada kolona je nastavila put prema Kupresa gdje je se druženje nastavilo u restoranu “Ognjišta” hotela Adria ski.

Inače, da bi neki automobil mogao postati oldtimer mora biti star najmanje 40 godina te imati bar 80 posto originalnih dijelova.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok