Starački dom u Lištanima, projekt je poznate livanjske poduzetničke obitelji Perić u čijoj realizaciji sudjeluje i Vlada Hercegbosanske županije, kroz Program razvoja malog gospodarstva odnosno mjeru subvencije kamata na poduzetničke kredite.

Sudeći prema ulaganju, svrsi kao i rezultatima koje bi trebao polučiti, od iznimne je važnosti za Livno i Hercegbosansku županiju. Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić obišao je radove koji su u tijeku, te se kroz razgovor s vlasnikom Stipanom Perićem upoznao sa svim bitnim činjenicama realizacije ovog projekta u kojega ulažu isključivo vlastita sredstva.

Gotovo cijeli svoj radni vijek Perić je proveo u inozemstvu, te je prije gotovo 20 godina pokrenuo poslovanje u rodnom Livnu izgradivši benzinsku crpku u Lištanima. U neposrednoj blizini sagrađena je  poslovna zgrada, čija je prvotna uloga bila uslužno-ugostiteljskog karaktera.

,, Odlučio sam prenamijeniti taj poslovni prostor, te izgraditi i pokloniti ovome kraju starački dom’’, s ponosom ističe ovaj uspješni livanjski poduzetnik. Prilagodbom ovog prostora u starački dom trebalo bi seosigurati mjesto i skrb za veći broj korisnika.Objekt koji se proteže na 3 kata i podrumski dio obuhvaća nešto manje od 5 tisuća metara četvornih prostora.Obitelj Perić iz Donjih Rujana kao investitor uložila je već 3.000.000,00 KM, a do okončanja projekta potrebno je još milijun. Uz već postojeću infrastrukturu kuhinje i higijensko-sanitarnog čvora, interijer se prilagođava za sobe i apartmane u kojima će biti smješteni korisnici, kao i prostor za dnevni odmor te sve prateće aktivnosti. Poduzeće koje sada broji 20 zaposlenika, završetkom staračkog doma uvećalo bi se za jos 25 novih radnih mjesta, čime se otvara prostor za nova zapošljavanju u ovom dijelu Općine Livno.

Činjenice su ovo koje pozitivno utječu na kontekst ove vrste ulaganja, te ujedno mogu potaknuti ostale da slijede primjer poduzetničke obitelji Perić, kao i sve buduće primjere svrsishodnih i društveno korisnih ulaganja, na dobrobit zajednice u kojoj živimo i djelujemo, poručio je predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok