Porezna uprava FBiH objavila je pregled poreznih obveznika sa iznosom duga po osnovu poreza, doprinosa, taksi i drugih naknada preko 50.000,00 KM, prema evidencijama županijskih poreznih ureda, na dan 30.06.2018. godine koji ukupno iznosi 2,4 milijarde KM.

Poslovni portal Akta.ba donosi pregled dugovanja po gradovima gdje se mogu vidjeti vrtoglavi iznosi poreznih dužnika, kroničnih gubitaša, čije neplaćene obaveze godinama gomilaju.

Prema raspoloživim podacima, najveće neplatiše, posebno kada je riječ o doprinosima, su državne firme a potom društva ograničene odgovornosti.

Najveći dužnik za grad Livno je Županijska bolnica "Dr. fra Mihovil Sučić" sa dugovanjem od 6.547.358,82 KM. Drugi je JP RU "Tušnica" doo sa dugovanjem od 2.787.420,13 KM, dok je na trećem mjestu "Livtex" doo (stečaj) 1.700.715,79 KM.

Kompletnu listu dužnika, u javnosti prozvanu "stupom srama", za grad Livno pogledajte u nastavku.

U tabeli koja slijedi 54. subjekata duguju 25.956.896,35 KM.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija