Konzul RH u Livnu bit će  Livnjak Tomislav Vrdoljak (HDZ RH), bivši dogradonačelnik grada Knina i sadašnji dožupan u Šibensko–kninskoj županiji.

Sjedište konzulata bit će u obnovljenoj zgradi stare općine Livno, u kojoj su u posljednje vrijeme održavani i konzularni dani.

Vrdoljak je rođen 25. 9. 1973. godine u selu Srđevićima, općina Livno, gdje je završio osnovno obrazovanje, a potom Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom. Katolički bogoslovni fakultet je upisao 1992. godine u Zagrebu, ali po izbijanju rata u BiH odlazi u rodno Livno i priključuje se livanjskoj brigadi "Petar Krešimir IV", gdje ostaje tri godine. 

Po završetku rata nastavlja studij na istom fakultetu i završava ga 1999. godine, stječući zvanje diplomiranog katehete. Radio je pet godina kao profesor vjeronauke u Kutini, 20 mjeseci u MUP-u RH i 31 mjesec u biblioteci u Kninu, gdje je dvije godine i sedam mjeseci obavljao i funkciju zamjenika gradonačelnice Knina. 

Nosilac je spomenice Domovinskog rata i medalje "Ljeto 95". Još kao student postao je član mladeži HDZ-a te bio potpredsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Knina, da bi dogurao do funkcija zastupnika u Hrvatskom saboru i dožupana Šibensko-kninske županije, a sada i do mjesta konzula u Livnu.

Vrdoljak je oženjen i otac dvoje djece. Njegova supruga Marija je dipl.ing. agronomije-stočarstva i zaposlena je na Veleučilištu u Kninu.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija