Gradonačelnici čeških gradova Dolni Studenki Radim Sršen, načelnik Knežica Milan Gazda, te načelnik Šumperka Zdenko Broz posjetili su grad Livno gdje su se susreli s livanjskim gradonačelnikom Lukom Čelanom.

Riječ je o uzvratnom posjetu a organiziran je u sklopu projekta razmjene dobrih praksi koji Grad Livno provodi u suradnji s Češkom razvojnom agencijom. Pored Livna u projekt su uključene i Općina Maglaj te Mrkonjić grad a njegovom provedbom jačat će se suradnja na mikro projektima s područja energije, upravljanja otpadom i otpadnim vodama.

Kako ocjenjuju u češkoj razvojnoj agenciji projekti ovakve vrste mogu pomoći gradovima i općinama u BiH u približavanju europskim standardima. Gradonačelnik Livna Luka Čelan, zajedno sa suradnicima, s kolegama iz čeških gradova razgovarao je o dva konkretna projekta. Riječ je o izgradnji pročistača otpadnih voda te izgradnji sortirnice otpada. Naglasio je da je ovakav vid suradnje za grad Livno od velike koristi te izrazio nadu da će se spomenuti projekti i realizirati. Češki gradonačelnici su izrazili zadovoljstvo svojim posjetom naglasivši da im je cilj podijeliti svoja dobra iskustva u realizaciji projekata te izrazili spremnost za suradnju s Gradom Livnom kao gradovi prijatelji.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija