Auto moto klub Livno ( AMK Livno), auto moto savez u BiH (AMSuBiH) u suradnji sa PP Livno i Osnovnim školama, organizira prometno preventivnu i prometno edukativnu akciju „Počela je školska godina-zaštitimo djecu u prometu“. 

Planom akcije predviđeno je predavanje za djecu prvih razreda osnovne škole, a sa učenicima 6 razreda formirati će se školske prometne patrole, koje će zajedno s djelatnicima policije zaustavljati vozila, i vozačima, roditeljima i sudionicima u prometu dijeliti prigodne letke tiskane za ovu akciju. 

Cilj akcije je preventivno djelovati i utjecati na vozače i roditelje da svojim općim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu sigurnijem odvijanju prometa i da se smanji rizik od nastajanja prometnih nezgoda u kojima stradaju djeca. Imajući u vidu činjenicu da učenici osnovnih škola, posebice djeca nižih razreda, spadaju u ugroženu skupinu sudionika u prometu, potrebno je učenike educirati o osnovnim pravilima ponašanja u prometu i upozoriti ih na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i povratku do kuće.

Školske prometne patrole učenika 6 razreda biti će organizirane u 

utorak 18.rujna 2018 od 13 sati ispred  OŠ „Ivana Goran Kovačić“ u Livnu, 

srijeda 19.rujna 2018. od 13 sati.OŠ Fra Lovro Karaula Livno 

Predavanje će se provesti od 18.-21.rujna 2018. godine, u središnjim i područnim školama u dogovoru sa ravnateljem škola i djelatnicima policijske postaje Livno. 

Prigodnim letcima vozače želimo upozoriti na početak školske godine i povećan broj djece na prometnicama, a učenike (one najmlađe) savjetovati kako se pravilno i sigurno ponašati u prometu.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija