Međunarodni dan starijih osoba, kojeg je Glavna Skupština UN-a proglasila 14. prosinca 1990. godine, obilježava se svake godine 01. listopada.

Proglašenjem Međunarodnog dana starijih osoba htjelo se potaknuti države da starijim sugrađanima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omogući im aktivno sudjelovanje u društvu u skladu sa njihovim tjelesnim i intelektualnim sposobnostima.

Zbog svog ogromnog doprinosa društveno-ekonomskom razvoju zemlje naši stariji sugrađani imaju pravo da im se osigura kvalitetno starenje kroz našu brigu o njihovom zdravlju i integraciji u društvo kako bi se što bolje zadovoljile njihove potrebe na svim područjima života. Pri tome treba imati na umu i činjenicu da svi starimo, te da se demografsko starenje stanovništva ubrzano povećava.

Uz želju za aktivno sudjelovanje u svim segmentima našeg života, Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije upućuje čestitku svim osobama treće životne dobi u povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, uz želju za dobrim zdravljem i trenutcima ispunjenim zadovoljstvom.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus